Så igår var det söndag. Ni vet, den långa sega söndagen då man har massor att göra men är för trött, lat, slö och allmänt disträ vilket resulterar i att man inte gör ett skit. Det är den värsta typen av dagar. Jag avskyr egentligen att inte göra något alls. Jag tycker vanligtvis om att fixa, pilla och dona.

Det kan vara allt från att städa och göra lite fint hemma och göra en ordentlig middag. Till att åka och köpa en slipmaskin (om jag inte redan har en), spackel, grundfärg och färg. För att sedan tillbringa dagen med att slipa, spackla och måla ett gammalt slitet bord eller en stol som ser ut att vara redo för tippen. På bara några timmar kan man förvandla en nästan slängfärdig stol eller ett bord till att se nytt ut. Det är bara lite tålamod som behövs. Men igår blev det inget sådant.

Nej igår gick jag upp ur sängen alldeles för sent och gick raka vägen och satte mig i duschen. Trött som jag var satt jag där på det initialt kalla duschgolvet och med huvudet hängande och lät det varma vattnet slå mot mitt huvud och mina axlar och sedan rinna ned mot golvet och värma upp mig och även det nyss så kalla duschgolvet. Det var ingen riktig sömn utan snarare någon halvdvala. Jag hade hela tiden koll på vart jag var och vad jag gjort men tankarna flög ibland iväg och blev drömliknande.

Då och då reagerade jag själv på tankarna och vaknade då till lite mer och tankebanorna blev mer konkreta och inte så luddigt svävande som de kan bli i drömmarna. Efter att ha suttit i duschen en timme ungefär och vaknat till ur halvdvalan för femte gången ungefär släpade jag mig upp och gick ut i köket. Rostade ett par mackor och gick och slog mig ned framför TVn. Som vanligt var det bara skit på TVn och jag orkade inte ens scrolla igenom kanalerna för att bekräfta det jag redan visste.

Istället så slog jag igång Playstation 4 och öppnade Netflix. För de som inte känner till Netflix så är det alltså en streamingtjänst. Ungefär som spotify fast för TV och film. Fenomenalt bra är vad det är. Jag började med att kolla på en rulle och gick sen och gjorde två rostade mackor till och började sen kolla på TV-serier. Jag hade också lyckats få med mig laptoppen till soffan och satt och slösurfade lite samtidigt. Det blev mest facebook, instagram, twitter, om och om igen. Råkade också surfa in på flashback där de hade en banner högst upp där det stod att jag kunde få 2000 kronor i bonus och 100 freespins om jag klickade där. Det lät som det perfekta söndagsnöjet. Jag klickade och togs vidare till någon casinosite.

Jag surfade runt lite på den och bestämde mig sedan för att spela poker istället. Loggade in på pokersiten och började spela. Nån timme senare låg jag 400 kronor back. Att vara astrött, titta på tv-serier och surfa facebook är inte perfekt när man samtidigt spelar poker. Irriterad över mig själv stängde jag ned pokern och kom fram till att jag i all trötthet borde ta mig iväg och fixa något att äta. Vad äter man på söndagar? Jajamensan, pizza! En gigantisk kebabpizza med massor av sås och coca-cola. Det var gott som sjutton. Problemet var väl bara att det satte sig som en cementklump i magen och jag knappt kom upp ur soffan något mer den dagen. Tro det eller ej, men efter en så lång och seg dag då jag inte orkat göra något och mer eller mindre bara längtat på att få gå och lägga mig igen, så var jag för pigg för att sova. Oh the irony.