Ännu en söndag har passerat och jag tror nog att jag var ännu tröttare den här gången än förra veckan. Dock berodde det nog mycket på att jag var rätt bakis. Råkade fastna på en kräftskiva i lördags och som vanligt på kräftskivor så blev det sent och med många nubbar. Söndagen visade sig bli nästan en direkt kopia av förra veckans, i alla fall initialt.

Ni vet det där med att ta en lång dusch och knappt orka göra något alls. Den här gången var jag dock lite mer taktisk. Istället för att börja kolla på film och spela poker samtidigt så tog jag först och käkade en ganska stadig bakislunch/frukost faktiskt. Bacon, ägg och några rostade mackor och sen satte jag mig och spelade poker ett par timmar. Den här gången hade jag total fokus på spelet och inte någon film som störde i bakgrunden. Visserligen var jag rätt trött men lyckades ändå hålla fokus i drygt två timmar. 500 kronor dammade jag in på den tiden. Det kändes riktigt skönt.

När jag kände att jag började bli för mosig i skallen för att kunna fokusera på spelandet så lämnade jag borden, stängde av laptoppen och intog horisontalläge i soffan och började det som senare skulle bli mitt söndags Star Wars-maraton. Ja, naturligtvis handlar det om de tre första filmerna. De som släpptes först. Alltså IV, V och VI. Jag har inte riktigt bestämt mig vilken av dessa filmer som är bäst och sämst men jag tror att jag gillar V the empire strikes back minst. VI – return of the jedi hade nog varit bäst om det inte vore för delen med ewokerna tror jag. Tycker den delen är ganska seg. Gällande pokern så är det en sak som jag antagligen aldrig kommer att förstå.

När man spelar mycket så ser man ibland vissa saker. Till exempel så kan det sitta en spelare vid bordet med tre gånger så mycket pengar vid bordet som man kan köpa in sig för och man antar då att det är en stabil och solid spelare. Rätt som det är gör spelaren några konstiga spel och synar en liten raise med en hand som egentligen inte har någon chans att vinna. En stund senare går spelaren all in mot någon som uppenbarligen har en stark hand, och ändå går den där spelaren all in med ren skit. Jag kan aldrig fatta hur poker kan vara så förlåtande att en spelare som gör så dåliga spel ändå kan sitta med tre gånger så mycket som man får köpa in sig för. Det där är något som jag aldrig kommer förstå.