Så jag har fått lite blodad tand för det där med casinospel. Blackjack är faktiskt riktigt kul. Tidigare har jag mest spelat blackjack på krogen med alldeles för många öl under västen. Man brukar ju prata om att när alkoholen går in går vettet ut och det stämmer nog ganska bra. Där står man vid roulettebordet och tycker att man är skitbra. Det gick halvokej för mig när jag började spela blackjack på MrGreen som jag berättade om tidigare.

Jag slutade lite back men jag tog mig tillbaka i slutet. Först gick det ganska dåligt, ungefär som när jag spelat på krogen. Det irriterade mig så jag satte mig och googlade en stund och hittade rätt snart tabeller som visar hur man spelar optimal blackjack. Jag började följa tabellen till punkt och pricka och det började genast gå bättre faktiskt. Som sagt, jag kom inte tillbaka till plus men från att ha legat ett par hundra back så slutade jag på minus 80 kronor vilket känns helt okej. Dessutom så har jag börjat att botanisera och testa lite andra spel. I blackjack kan man påverka utgången av varje hand eftersom man får göra val.

I slots är det bara tur som gäller när man spelar. Man kan alltså inte påverka spelomgångens utgång genom att vara duktig på slots. Slots är mer eller mindre ett renodlat lotteri, typ som Eurojackpot. Vill man ha spel där det är skicklighets som krävs så är det poker som gäller, i alla fall om man pratar om hasardspel. Annars har vi schack som sannolikt är det mest skicklighetskrävande spelet i världen, där tur knappt existerar. Schack kan man dessutom spela helt gratis på nätet mot andra spelare världen över.

Nu är jag inte speciellt duktig på schack och är mer intresserad av den där lilla rushen man känner när man vinner pengar. Jag bestämde mig i alla fall för att spela lite slots och började läsa på lite. Det finns något som heter free spins som går att få hos de flesta sidorna. Free spins är när man får spela spelomgångar utan att behöva betala insatsen själv, men vinster får man behålla. Så de första 50 rundorna jag körde behövde jag inte betala någon insats. Efter att free spinsen var använda så började jag spela med vinsten jag samlat på mig under dessa, och inte förrän den vinsten var slut började jag spela för mina insatta pengar. Det var riktigt najs.